Restaurants
Le Déclin
The menu for Le Déclin offers typical French cuisine – with international inspiration. You can choose to savour each dish in the traditional way, or opt for smaller portions to discover more of them! Déclin (masculine noun, French): that which is reduced. What a perfect definition for this concept!
Telle Mère Telle Fille
On ne se lasse pas de Telle Mère Telle Fille ! En version terre ou mer, dehors ou dedans, à midi ou en soirée, on savoure ses grillades et ses produits frais, locaux et de saison… en profitant d’une vinothèque époustouflante !
TOMA-restaurant
Depuis la salle du Toma, on admire le ballet parfaitement coordonné de l’équipe du jeune chef prodige Thomas Troupin, et on savoure l’attente presqu’autant que les plats, qui font voyager de bonheur en surprise…
L’Olivier des Sens
Avec une scène du film Marius stylisée sur le mur principal, la salle de l’Olivier des Sens vous transporte dans le Vieux-Port de Marseille, direction le Sud ! Un cadre contemporain, une carte pleine de saveurs méditerranéennes, une large place laissée aux poissons et aux crustacés… Originaire de Narbonne, le chef Manuel Béjar propose une cuisine française créative aux promesses généreuses.
La Linière
Aménagé dans un ancien couvent du 18e siècle, au centre de la Cité ardente, l’hôtel Ramada a gardé un caractère historique. S’installer, pour une heure ou une soirée, dans le décor de voûtes en briques de son bar-restaurant, c’est s’offrir un moment hors du temps…
Van Der Valk Liège Congrès
Brasserie ou restaurant, votre cœur balance ? L’Hôtel Liège Congrès propose les deux, 7 jours sur 7 et de 12h à 22h, sans interruption. Le dimanche, on se précipite (lentement) pour y savourer un brunch copieux, de 12h00 à 16h30.
Les Sabots d’Hélène
Les Sabots d’Hélène propose le meilleur gratin dauphinois de Belgique ! Sa cave à vin possède les plus grands vins du monde et des années rares, ce qui en fait l’endroit préféré des œnologues. Accueil chaleureux par une équipe toujours disponible et souriante. Tardif, aussi : le restaurant vous accueille jusqu’à minuit.
Le Shanghai
Présent à Liège depuis toujours, le Shanghai est LE restaurant liégeois où déguster une cuisine chinoise raffinée et qualitative. Seul, en duo ou en groupe, on apprécie chaque bouchée de la cuisine de Pai Pin Chou, aux commandes depuis 1963 !
Riva Brasserie
All aboard the Riva Brasserie for a rich and varied dinner cruise, with a (breathtaking) view over the Meuse. By the way, it’s also a prime location to try fresh lobster!
Trattoria Maccheroni
The Maccheroni is much more than a restaurant or a trattoria: this is a place where the tradition of heaped plates made by Italian grandmothers meets today’s cooking techniques and trends. Come to try something new, and come back to try something delicious.
La coupe magique
The menu for La Coupe Magique, designed by Denis Rutten, shines a spotlight on farm-to-table and local produce. Innovative, always varied, it evolves with the seasons, while revisiting old classics with new-found originality. What’s more, the wine and champagne bar on the first floor will take even the most blasé visitors by surprise.
Saga Cafe Wine Bar
In the morning, enjoy breakfast while you read the newspaper. Midday brings with it a hearty salad, the dish of the week, delicious Parmigiana, as well as vegetarian risotto. In the evening, the Saga Café becomes the de facto meeting spot for high-end apéros, after-work parties, dinners on the terrace, and romantic dates.
Maison Leblanc
The best meat deserves the shortest trip from the cattle shed to the plate. Here, the butcher is the chef, and the refrigerator and oven are neighbours. The meat is from Belgium and beyond, the cut is just right, the cooking is perfectly suited, the garnish is flawless. Sit down for a meal at Maison Leblanc, and you will visit the continents and family tradition through winding roads.
La Petite Épicerie
They say that true indulgence begins when you’re no longer hungry. La Petite Épicerie understands this perfectly: you can taste all the dishes on the menu, alone or as a group, in smaller portions, tapas-style! Belgian, Italian, Spanish foods, everything is up for grabs!
Il Baro
Il Baro and its chef Marco represent quintessential Italian cuisine in Liège. Pasta just like how they make it over there, seasonal produce, pizze once a month, and, for more intimate evenings, champagne menus on Wednesdays and Thursdays.
Brasserie du Bernalmont
Inspired cuisine, Italian flavours, aged meats directly from Rungis (you pick the cuts!), and a view of the golf course: the Brasserie du Bernalmont is all this and much more.
Bovaria
The Bovaria brasserie-restaurant offers a delectable blend of Italian and French cuisines, in an idyllic setting. Nestled in the heart of the Parc de la Boverie, it offers one of the most beautiful views over the Meuse, which can be admired even on rainy days from under the veranda.